Nέα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 PDF Εκτύπωση E-mail
driving

Σύμφωνα με πληροφορίες του gocar, τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκπομπές CO2 θα ισχύσουν για όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν από 1-11-2010 και όχι από 1-1-2011 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Για τα αυτοκίνητα που θα ταξινομηθούν από την 1η Νοεμβρίου ο υπολογισμός των τελών θα γίνει ανάλογα με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανεξάρτητα από το καύσιμο που χρησιμοποιούν, δηλαδή αν είναι diesel ή ηλεκτρικά ή αν πρόκειται για υβριδικά ή μη. Επίσης ένα αμιγώς ηλεκτρικό δεν εκπέμπει CO2 οπότε έχουμε πρακτικά μηδενικές εκπομπές. Αυτά θα αποσαφηνιστούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου και πιθανόν με κάποια εγκύκλιο που θα ακολουθήσει.

Περισσότερα...
 
«Πράσινα» οχήματα PDF Εκτύπωση E-mail

driving Το 26% του διοξειδίου του άνθρακα και το 63% των διοξειδίων του αζώτου που εκλύονται στην ατμόσφαιρα της Ευρώπης προέρχονται από το οδικό δίκτυο των χωρών-μελών. Δηλαδή από την αυτοκίνηση. Φανταστείτε τι γίνεται στις υπόλοιπες Ηπείρους και ειδικά στους κυριότερους ρυπαντές του πλανήτη, ΗΠΑ και Κίνα. Πάντως, έχει γίνει συνείδηση πλέον (σε κυβερνήσεις, αυτοκινητοβιομηχανίες και αγοραστικό κοινό) πως η αλλαγή του στόλου των αυτοκινήτων που κινούνται τώρα στους δρόμους με άλλα -πιο φιλικά προς το περιβάλλον («πράσινα»)- αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος και τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου που απειλεί την βιωσιμότητα του πλανήτη. Έτσι παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μία ραγδαία άνοδο στις πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων (ειδικά στις ΗΠΑ), ενώ η τεχνολογία των υβριδικών έχει εξελιχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Περισσότερα...
 
Πρόγραμμα ΚΤΕΟ 2010 PDF Εκτύπωση E-mail

drivingΤο πρόγραμμα τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ των οχημάτων του Ν. Αττικής
(στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως έδρα κατοικίας ή επιχείρησης ο Νομός Αττικής) για το 2010, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Α. Υποχρεούνται σε τεχνικό έλεγχο το 2010, οι παρακάτω κατηγορίες οχημάτων :

1. Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ) οχήματα και τα Φορτηγά ιδιωτικής χρήσης
(Φ.Ι.Χ) οχήματα με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους, με έδρα το Ν. Αττικής που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά σαν καινούργια κατά το έτος 2006.

Περισσότερα...
 
Τα νέα τεκμήρια για τα αυτοκίνητα PDF Εκτύπωση E-mail
driving

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει τα τεκμήρια στον χώρο των αυτοκινήτων φέρνοντας έτσι σε δύσκολη θέση αρκετούς συμπολίτες μας. Έτσι για αυτοκίνητα ηλικίας μέχρι 5 ετών και μέχρι 1.200cc το τεκμήριο ανέρχεται σε €3.000 ενώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200cc προστίθενται €300 ανά 100cc μέχρι τα 2000cc και €400 ανά 100cc για πάνω από 2000cc. Για αυτοκίνητα από 5 έως 10 χρόνια το τεκμήριο είναι κατά 20% χαμηλότερο ενώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 10 ετών το τεκμήριο είναι κατά 40% χαμηλότερο.  Αναλυτικά οι πίνακες των τεκμηρίων ανάλογα με τα κυβικά και την παλαιότητα μπορείτε να βρείτε στη συνέχεια.

Περισσότερα...
 
Νέα Τέλη Κυκλοφορίας PDF Εκτύπωση E-mail
driving Επικαλούμενη το δημοσιονομικό κόστος η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης των Ι.Χ αυτοκίνητων. Παράλληλα τροποποιούνται τα περιβαλλοντολογικά τέλη με ωφελημένα τα μοντέλα μικρού κυβισμού.
Η νέα αλλαγή πολιτικής στο χώρο του αυτοκινήτου, η τρίτη μέσα στο 2009, αναμένεται να λειτουργήσει αρνητικά στην αγορά που δοκιμάζεται από την αρχή του έτους.
Όσοι πάντως έχουν ήδη αποσύρει αυτοκίνητο θα τύχουν των ευεργετημάτων της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και θα αποζημιωθούν κανονικά.
Επιπλέον για την αγορά καινούργιου μπορούν να επιλέξουν είτε μεταξύ του ποσού των 1.000 ευρώ είτε του ποσού των 500 ευρώ και δύο κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης τροποποιούνται τα περιβαλλοντικά τέλη, τα οποία πλέον ορίζονται ανάλογα με το έτος και τον κυβισμό των αυτοκινήτων. Με τη νέα ρύθμιση επιβαρύνονται περισσότερο αυτά τα μεγάλου κυβισμού.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 4

Online Εκπαίδευση

l_plateOnline Test  για  την αξιολόγηση των οδηγικών σας γνώσεωνΞεκινήστε!